Product hero image

Sponsoreret: Årets kvinde-VM i fodbold slog rekorder: Er det nye tider for kvindefodbold?

Årets kvinde-VM i fodbold slog rekorder: Er det nye tider for kvindefodbold?

Da VM i fodbold for kvinder løb over skærmen i sommeren 2023, signalerede det, at nye tider er på vej. Med næsten to millioner solgte billetter, blev VM 2023 den største turnering i kvindefodboldens historie. Turneringen blev en betydningsfuld begivenhed, da den i løbet af sommeren understregede, hvordan kvindefodbold er vokset gevaldigt de seneste år. 

Mulighed for øget fodboldturisme

VM i år satte streg under, at kvindefodbold sagtens kan bringe et stort publikum med sig. Turneringen blev afholdt i Australien og New Zealand og kan altså vise sig at blive en profeti. Mange fodboldfans bruger nemlig deres opsparede ferie på at tage på fodboldrejser. Ved at købe en pakke inklusiv fly + hotel til en god pris, kan fodboldfans få lov til at se deres yndlingshold, om det så er Barcelona, Real Madrid eller Juventus. Hvis fodboldklubberne udnytter momentum, kan det blive en anledning til at arrangere fodboldrejser for at se kvindeklubberne. 

Fordelen ved fodboldrejser

Hvis man vil se en fodboldkamp i udlandet, kan det hurtigt blive en overskuelig omgang. Det handler om at finde de bedste billetter, booke et billigt fly og finde et godt hotel. Derfor findes der billige pakker, hvor man kan kombinere billetter til kampen med fly og hotel. Fordi det er arrangører, som har mange års erfaring med at sende fodboldfans af sted, kan man vide sig sikker i, at man modtager billetterne, og at man bliver indlogeret på et godt hotel.

 

Skal man på fodboldrejse, er der mange muligheder. Der er blandt andet mulighed for fodboldrejser til: London og Liverpool i England, Milano i Italien, men også byer som Glasgow og Beograd. Uanset om det er Champions League eller Premier League, er der et væld af muligheder for at opleve fodboldruset.   

Flere kvinder i fodbold

Hvis kvindefodbold kan formå at bruge eftertiden efter VM til at brande sig, kan det potentielt blive lige så stort som herrefodbold. Det kan have betydning for merchandise, fodboldrejser, men også flere kvinder i fodbold. Kigger man på verdensplan, er fodbold ved at vinde større fodfæste blandt unge kvinder. I Spanien er der næsten 100.000 kvinder og piger, som er registreret som spillere i det spanske fodboldforbund. 

 

I Danmark vinder fodbolden også frem, da hver femte spiller i fodboldklubberne er af det kvindelige køn ifølge DBU. Dermed har flere piger altså meldt sig ind i en fodboldklub sammenlignet med tidligere. Med den øgede opmærksomhed efter EM og VM, kan det påvirke medlemstallet yderligere.

Kampen for ligestilling holder ved

Hvis man skruer tiden et par årtier tilbage, så det anderledes ud, hvad angik kvindefodbold. I Spanien måtte kvinder eksempelvis først spille lovlig fodbold i 1971. I årene efter var der et stort arbejde i at ændre kulturen, så det også blev socialt acceptabelt for piger at spille fodbold. Men takket være kulturændringer og fokus på kommerciel kvindefodbold har det ændret sig.

 

Der er stadig udfordringer, når det kommer til ligestilling i dansk fodbold. Ifølge undersøgelser fra DBU mener kvinder og piger, at det er nemmere at være mand eller dreng i dansk fodbold. Men siden EM i kvindefodbold blev afholdt i 2017, som så ud til at blive et vendepunkt for dansk kvindefodbold, har der været fokus på at fremme ligestillingen og promovere sportsgrenen for kvinder.