Product hero image

Sponsoreret: Billigere varme i sommerhuset

Billigere varme i sommerhuset

Har I sommerhus, I nyder at bruge weekenderne i? De fleste, der har sommerhus, elsker at have en oase, man kan trække sig ud i, når man har brug for en pause fra hverdagen. Det kan også være, det er et sted, du nogle gange bruger til arbejde eller kreative projekter, du har gang i. Et sommerhus bliver sjældent brugt 24/7, og det kan være svært at holde det opvarmet til en ordentlig pris.

Mange har elvarme i sommerhuset, men elradiatorer er dyre at holde kørende. I stedet kan det være, I skal kigge på en luft-til-vandvarmepumpe som sagtens kan opvarme et mindre sommerhus og gøre det til en brøkdel af prisen sammenlignet med elvarme. En varmepumpe kører også på elektricitet, men den energi, der skal bruges til at varme hele huset op, er mindre end hvad der bruges til en enkelt radiator på elvarme. Se fordelene ved en luft-til-vandvarmepumpe her.

Luft-til-vand eller luft-til-luft?

Har I været ved at kigge på, hvad de forskellige typer af varmepumper egentlig kan? Til de mindste arealer er det måske nok med en luft-til-luftvarmepumpe, der udelukkende varmer luften i hjemmet op. Her er altså ingen vand, der skal løbe ud i radiatorerne, der er involveret, og derfor er det da også den mest simple pumpe at få monteret – til gengæld duer den heller ikke godt til store arealer.

Hvis I gerne vil have en varmepumpe, som fungerer godt i jeres hjem eller kan fungere som et supplement til jeres almindelige varmeløsning og for eksempel køre ud til en udestue, der ellers ikke er opvarmet, kan luft-til-vandvarmepumpen være den rette løsning for jer. En helt anden løsning er jordvarmeanlæg, der udnytter jordens varme. Alle er vedvarende energityper, men jordvarmen er oftest den mest stabile og dækkende løsning – til gengæld er det også en noget større investering og et projekt at få det monteret.