Product hero image

Sponsoreret: Få råd med et kviklån

Bliv klar til at holde julefest

Julen er over os, og det betyder for mange en del sociale arrangementer i den næste tid. Hvis du skal være vært for en julefest, er der mange ting, der skal ordnes og klares, inden festen skal løbe af stablen. Det er derfor en god idé at være i god tid med forberedelserne, da der er meget at holde styr på i forvejen i december måned. Hvis du danner dig et overblik, kan du bedre få styr på det hele uden at blive anspændt.

 

Tøj

Først og fremmest er det rart at have styr på dine outfits til de forskellige begivenheder, du skal til i juletiden. Tjek op på, om du har alt, du skal bruge og skriv det ellers på en liste. Det er rart at være i god tid og vide, at der i det mindste er styr på tøj og sko oveni alt andet. Hvis du mangler et tilskud til en flot og festlig garderobe, så kan du få råd med et kviklån.

 

Mad 

En af de vigtigste ting at få styr på i god tid er menuen til din fest, både hvad angår mad og drikke. Så snart det er på plads, er det nemmere at planlægge efter det. Det giver dig også mulighed for at handle varer ind løbende, når de er på tilbud. Hvis du mangler inspiration til, hvad du skal servere, kan du søge på nettet eller spørge rundt i din omgangskreds, hvad de har haft succes med at servere.

Det kan være smart at sammensætte en menu, hvor du mere eller mindre kan slappe af, efter hovedretten er serveret. Du kan også alliere dig med nogen af dine gæster, så I er flere til at være i køkkenet. På den måde går det både hurtigere med at få mad på bordet, og ansvaret er fordelt lidt mellem jer.

 

Pynt og dekorationer

Pynt er med til at gøre en fest ekstra festlig, men det er også et af de områder, hvor devisen sagtens kan være ’less is more’. Hvis du synes, at der er rigeligt arbejde med maden og diverse, kan du undlade at lave hjemmelavede bordkort og plastre guirlander op på alle vægge. Men det gode ved pynt er dog, at det kan gøres dagen før - ligesom at dække bord. Det giver dig mere ro til at have fokus på maden på selve dagen. Det handler om at planlægge og tilrettelægge det således, at du som vært også kan slappe af og nyde det på selve dagen eller aftenen.

 

Underholdning eller aktiviteter

Mange spiller pakkeleg til julefester, og det er da også en festlig og sjov leg. Husk at melde ud til gæsterne inden festen at de skal have en gave med per person. Hvis du ikke bryder dig om pakkeleg eller gerne vil have mere underholdning, kan du forberede en ekstra aktivitet. Eller du kan bede en af dine gæster om at gøre det. Det behøver ikke at være raketvidenskab; I kan fx lege gæt og grimasser. Det kræver blot, at du skriver en masse sedler med forskellige ting, der skal mimes og lægger det i en skål.

 

Musik

Lav en playliste, som du kan sætte på, når gæsterne kommer. Sørg for at have en højtaler, der kan spille i et rimeligt leje, så alle kan høre det. Så kan musikken stort set passe sig selv i løbet af aftenen, og I kan altid sætte sange på, hvis der er specielle ønsker.